letenky

Plánujete cestovať a chýbajú vám už iba letenky?

letenky
Často je miestom prestupov Amsterdam, ktorý si určite radi prezriete

Plánujete návštevu príbuzných, známych či dobrých priateľov v zahraničí a ubytovanie máte u nich zabezpečené alebo len jednoducho radi a často cestujete po svete, takže si výhodné ubytovanie viete bez problémov zohnať aj sami a jediné, čo vám ešte chýba sú cenovo dostupné letenky, ktoré by nezruinovali váš rozpočet? Možno ich nájdete práve na internete, stačí len vedieť ako a kde ich hľadať. Aj tu, podobne ako pri nákupe dovoleniek platí, že výhodnejšie sa dajú letenky kúpiť v dostatočnom predstihu alebo ak nie ste ničím viazaní a ste dostatočne flexibilný, môžete si kúpiť aj letenky na poslednú chvíľu niečo ako last-minute.

Letenky, s ktorými ušetríte

Letenky s nočným časom odletu, s prestupom alebo viacerými prestupmi či s prerušením cesty na pár dní (tzv. Stop-over) – to všetko sú možnosti ako na letenkách a doprave na dovolenku môžete ušetriť. Pri finančne zvýhodnených cenách leteniek však musíte počítať aj s istými nevýhodami či diskomfortom, ktorý vám to môže priniesť, napr. že v prípade letu s prestupom môžete na ďalší let čakať dosť dlho, alebo v prípade čakania na last-minute letenku hrozí riziko, že nezoženiete potrebný počet leteniek, ak vás má cestovať viac, napr. celá rodina. Stop-over letenky sa oplatia najmä tým cestovateľom, ktorí radi využijú možnosť navštíviť aj iné krajiny a neprekáža im pár dní v nich aj pobudnúť počas cesty do svojej cieľovej destinácie.

Letenky ekonomickou triedou a nízkonákladovými leteckými spoločnosťami

letenky
Už ste vyskúšali letenky v ekonomickej triede?

Ľudia na menšie vzdialenosti v rámci Európy často využívajú aj možnosť letieť nízkonákladovými leteckými spoločnosťami, kde sú letenky podstatne lacnejšie alebo sú tiež vyhľadávané lety ekonomickou triedou. V oboch prípadoch však nepočítajte so žiadnym luxusom a zväčša ani občerstvením zdarma. Ceny takýchto leteniek však bývajú skutočne veľmi nízke a výhodné a je už len na vašom zvážení, či vám to za trocha nepohodlia a stiesneného priestoru stojí.

Značky:
Predchádzajúci článok Ďalší článok